Vidiecke sídlo. Na Forsytovskej burze : (The Country house. On Forsyte Change) - Galsworthy, John, 1867-1933 (Knižnica Nobelových cien, 1975)
Kniha obsahuje román VIDIECKE SÍDLO - dej je postavený na ľúbostnej afére na pozadí živého opisu anglického vidieka so svojimi typickými charaktermi, stvárnenými s láskou, hoci nie bez irónie. NA FORSYTOVSKEJ BURZE - poviedky, voľný doplnok autorovej kroniky tejto rodiny. Znovu tu ožívajú známe postavy Forsytovcov v krátkych, tematicky bohatých príbehoch.....