Vidiecke sídlo. Na Forsytovskej burze (The Country house. On Forsyte Change) - Galsworthy, John, 1867-1933; Chorváthová, Veronika; Jusková, Katarína, 1947-; Gális, Jozef; Dobiášová, Helena, 1935-1990; Jusková, Katarína, 1947- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1975)
Kniha obsahuje román VIDIECKE SÍDLO - dej je postavený na ľúbostnej afére na pozadí živého opisu anglického vidieka so svojimi typickými charaktermi, stvárnenými s láskou, hoci nie bez irónie. NA FORSYTOVSKEJ BURZE - poviedky, voľný doplnok autorovej kroniky tejto rodiny. Znovu tu ožívajú známe postavy Forsytovcov v krátkych, tematicky bohatých príbehoch.....
Keywords: romány autorské; historické romány; 19. stor; spoločenské romány; vidiecké prostredie; ságy rodinné; romány o láske; Galsworthy, John (bol anglický prozaik a dramatik, nositeľ Nobelovej ceny za literatúru za rok 1932. Nar. 14.08.1867 Kingston Hill, Surrey, Anglicko - 31.01.1933 Londýn, Anglicko); próza; anglická literatúra - texty; Anglicko; Anglicko; Nobelova cena