Grécke dejiny - Xenofón: okolo r. 430-355 pred n.l (Zlatý fond svetovej literatúry, 1985)
Do rúk slovenského čitateľa sa dostáva preklad Xenofonovho historického diela Grécke dejiny (Hellenika), ktoré bezprostredne nadväzujú na nedokončené dielo gréckeho historika Tukydida. Opisujú sa tu historické udalosti Grécka od roku 411 pr. n. l. až do roku 362 pr. n. l., do pádu tébskej hegemónie v bitke pri Mantinei.