Encyklopédia dramatických umení Slovenska 2: M - Ž - Jančošek, Karol; Mihálik, Peter: 1945-1987 (Veda, 1990)
Encyklopédia dramatických umení Slovenska v dvoch zväzkoch vznikla z impulzu predstaviť verejnosti v ucelenom encyklopedickom spracovaní históriu dramatických umení na Slovensku v ich vývinových etapách a v kontexte celej národnej kultúry. Publikácia má vlastivedný charakter s osobitným zreteľom na slovensko-český kontext. Integrálnou súčasťou encyklopédie sú reálie dramatických kultúr národností žijúcich na Slovensku.