Encyklopédia dramatických umení Slovenska 2: M - Ž - Blech, Richard: 1930-; Kudolániová, Ľubica; Štúrová, Nelly; Žiláková, Milota; Jančošek, Karol; Mihálik, Peter: 1945-1987; Podhorský, Gejza; Uhrin, Samuel; Takáč, Oto (Veda Bratislava, 1990)
Encyklopédia dramatických umení Slovenska v dvoch zväzkoch vznikla z impulzu predstaviť verejnosti v ucelenom encyklopedickom spracovaní históriu dramatických umení na Slovensku v ich vývinových etapách a v kontexte celej národnej kultúry. Publikácia má vlastivedný charakter s osobitným zreteľom na slovensko-český kontext. Integrálnou súčasťou encyklopédie sú reálie dramatických kultúr národností žijúcich na Slovensku.
Register autorov textových hesiel. Register autorov ilustrácií.
Keywords: umenie dramatické; divadlo slovenské; dramatické umenie; filmové umenie; Slovensko; film; osobnosti divadelné; osobnosti filmové; biografie; životopisy; encyklópédie dramatických umení; Slovensko; Blech, Richard (slovenský filmový kritik a historik, encyklopedista, vysokoškolský učiteľ. *1930 Slovensko -)