Kým žijem, dúfam : (Poka živu, nadejus) - Ganina, Majja, 1927- (Nová sovietska tvorba, 1989)
Je pre mňa veľkou cťou, že román Kým žijem, dúfam si prečítajú slovenskí čitatelia. Toto dielo má pre mňa zvláštny význam, zaujíma osobitné miesto medzi dvadsiatimi piatimi prozaickými knižkami, ktoré som napísala za tridsaťštyri rokov profesionálnej literárnej tvorby. Hoci ani v predchádzajúcich knihách som sa nepretvarovala, nenapísala som nič , za čo by som sa musela hanbiť, no tento román je moja spoveď aj keď to nie je autobiografia, je to biografia môjho ducha, prehodnotenie toho, čo sme my, Rusi prežili...