Večery. Myrhorod. Petrohradské príbehy I. - Gogoľ, Nikolaj Vasiljevič, 1809-1852 (Zlatý fond svetovej literatúry, 1989)
Mirhorod - Sú autori, ktorí nepotrebujú propagáciu ani reklamu. A jedným z nich je aj N. V. Gogoľ, vari najobľúbenejší ruský spisovateľ na Slovensku. Veď zbierka štyroch slávnych noviel, vychádzajúcich pod názvom Mirhorod, bola známa u nás už v minulom storočí a od tých čias si ju každá generácia prekladá a vydáva nanovo. A je málo diel, čo by sa mohli pochváliť toľkými reedíciami.