Roky v kruhu - Glazarová, Jarmila, 1901-1977 (Vybrané spisy Jarmily Glazarové, 1987)
Román je kronikou manželství lékaře z kraje pod Bezkydami, je oslavou všedního, denního života, lásky a obětování. Sleduje den ode dne život v manželství, život bez vzrušení a velkých činů Ś ale jak bohatý na krásu a lidské štěstí. Cítíte na každé stránce chvějící se srdce autorčino, která tento všední život, toto nesmírné štěstí prožívala tak, jak je líčí v románě, který se stává velikou písní o krásném, čistém manželství...