Trpké svitanie 4: Polnočný šepot (Midnight Whispers) - Andrews, Virginia Cleo, 1923-1986; Kralovičová-Rovenská, Oľga, 1961-; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 1995)
V hoteli Cutlerova zátoka sa pripravuje veľkolepá oslava šestnástych narodenín dcéry majiteľov - Christie. Zíde sa celá rodina, priatelia, Christie je šťastná. No onedlho sa celý jej svet zrúti...
Pentalógia: 1 Trpké svitanie, 2 Tajomné ráno, 3 Dieťa súmraku, 4 Polnočný šepot, 5 Temná hodina.
Keywords: romány autorské; realistické romány; psychologické romány; ságy rodinné; romány pre ženy; Andrews, Virginia Cleo (americká spisovateľka romantických románov, 06.06.1923 Portsmouth, Virginia, USA - 19.12.1986 Virginia Beach, Virginia, USA); próza; americká literatúra - texty; Kralovičová-Rovenská, Oľga (slovenská prekladateľka, ktorá prekladá už vyše 25 rokov. Začala prekladať z ruského jazyka, skúsila arménčinu a momentálne sa venuje iba angličtine. Preložila už vyše 80 kníh. * 1961 Slovensko -)