Bohovia a hrdinovia antických bájí: Slovník antickej mytológie - Zamarovský, Vojtech, 1919-2006; Jukl, Antonín, 1922-1998; Blicha, Juraj (Bratislava Mladé letá, 1969)
Faktografický román zoznamuje s archeologickými objavmi v oblastiach Egejského mora, Egypta, Mezopotámie a Mexika. Pútavo zobrazuje úsilie bádateľov o odhalenie tajomstiev starých kultúr, ich úspechy i neúspechy pri uskutočňovaní vykopávok i pri dešifrovaní starých písomných i iných pamiatok.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: dejiny grécke; báje antické; Zamarovský, Vojtech (slovenský spisovateľ, publicista a bádateľ, autor literatúry faktu, venujúcej sa najstarším dejinám ľudstva, populizátor histórie a archeológie, prekladateľ, 05.10.1919 Trenčín, Slovensko - 26.07.2006 Praha, Česko); bohovia; mytológia; grécka mytológia; rímska mytológia; objavy archeologické; archológia; výklady; knihy populárno-náučné; pre čitateľov od 13 rokov