Veľký obrazový atlas rastlín : (Velký obrazový atlas rostlin) - Novák, František Antonín (Mladé letá, 1976)
Čitateľ nájde v tejto knihe poučenie a obrázky rastlín, ktoré pozná z voľnej prírody, zo záhrad, z parkov, ako aj zo skleníkov alebo ktoré sa pestujú ako izbové rastliny v domácnostiach. Stretne sa tu tiež s rastlinami, ktoré sú pre človeka najrozmanitejším spôsobom užitočné a významné, či s rastlinami ďalekých krajín.