Holubičkin náhrdelník : (al-Anadalusí) - Hazm, Ibn: 994-1064 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1984)
Ľúbostný historický román arabského spisovateľa odohrávajúci sa v 10. storočí v umajjovskej Cordobe. Rozprávanie o láske a milencoch z pera učeného imáma Abú Muhammada Alího ibn Ahmada ibn Saída Ibn Hazma, ktorý zomrel roku 456 letopočtu hidžry...