Let sokola : (The Flight of the Falcon) - Du Maurier, Daphne, 1907-1989 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1996)
Napínavý román prekypuje tiesnivú atmosférou blížiaceho sa neurčitého nebezpečenstva a neprekonateľné katastrofy v autorkin majstrovskom podaní, ako ju čitatelia poznajú aj z ďalších jej prác. Armin Fabio je vytrhnutý zo svojho pokojného života smrťou starej vidiečanky. Postupne sa dozvedá, že starenka pochádzajúci z mestečka Ruffano slúžila kedysi v jeho rodine. A súčasne odhaľuje ďalšie, päťsto rokov starý príbeh o grófovi Claudiovi, prezývanom Sokol, ktorý brutálne terorizoval obyvateľov Ruffana. Ako však môže táto zabudnutá história mať ešte nejaký význam? Avšak obaja príbehy sa neúprosne začínajú spájať v jeden.