Malý lexikon architektúry: Ilustrovaný vreckový lexikon s autorovými 900 kresbami (Stilkunde der Baukunst) - Koch, Wilfried: 1929-; Kuhn, Ivan: 1918-; Kanka, Ján; Kállay, Karol: 1926-2012; Hajduch, Ján: 1906-1972; Kuhn, Ivan: 1918-; Politzer, Vladimír; Býma, Jozef; Grečnerová, Božena (Bratislava Tatran, 1975)
Ilustrovaný vreckový lexikon obsahuje prehľad slohov, výklad architektonických pojmov, zobrazenie stavebných prvkov, podrobný slovník odborných výrazov. Tento preklad do slovenčiny okrem iného vyvolal kryštalizáciu slovenskej odbornej terminológie používanej v danej oblasti.
Poznať slohy nie je tajná veda. Obrázkový slovník.
Keywords: architektúra; historická architektúra; Koch, Wilfried (nemecký umelec a historik umenia. * 1929 v Duisburgu -); architektúra historická; lexikoný architektúry; slohy architektúry; sakrálne stavby; stavby sakrálne; antika; umenie karolínske; umenie otonské; architektúra románska; gotika; renesancia; barok; klasicizmus; falc; hrady; zámky; budovy obytné; stavby reprezentačné; umenie architektúry; slovník nemecko-grécky; slovníky výkladové; lexikóny architektúry; Kállay, Karol (bol slovenský umelecký fotograf a dokumentarista, autor reportážnych fotografických cyklov zo zahraničia, monotematických publikácií a fotografií moderného odievania pre domáce i zahraničné časopisy. * 26.04.1926 Čadca, Slovensko - 04.08.2012 Bratislava, Slovensko)