Stechlin : (Der Stechlin) - Fontane, Theodor, 1819-1898 (Svetová tvorba, 1978)
V románe Stechlin zachytáva Fontane zánik politickej nadvlády pobaltskej šľachty, keď hospodársku moc strhlo na seba meštianstvo. Stechlin je syntézou všetkých Fontaneho diel, je súčasne i jeho najosobnejším dielom, akousi štylizovanou vnútornou autobiografiou, jeho ideovo-umeleckým odkazom.