Láska si ťa nájde 1: Sny a prebudenia - Bickmore, Barbara, 1927-2015 (Slovenský spisovateľ, 1996)
Keď sa autorka rozhodla napísať o začiatkoch osídľovania Austrálie a začala študovať, aby sa dozvedela viac o jej prírode a našla príbeh, ktorý by mohla opísať, narazila na informáciu o ľuďoch, o ktorých dovtedy nepočula, no neskôr sa o nich veľa dozvedela. Prečítala si, že začiatkom 19. storočia založil kapitán John MacArthur prvú veľkú ovčiu farmu v Austrálii a pokladajú ho za otca austrálskeho chovu oviec. Neskôr zistila, že ho za účasť v +rumovej rebélii+poslali do Anglicka pred súd. V období 1801-1817 strávil v Austrálii iba štyri roky. Za ten čas jeho žena Elizabeth rozšírila farmu na šesťdesiattisíc akrov a niekoľko tisíc oviec. Napriek tomu za otca austrálskeho chovu oviec pokladajú Johna MacArthura! Takýto prístup sa autorke videl nespravodlivý, až patriarchálny, a tak sa rozhodla napísať príbeh o žene, ktorá to všetko dokázala.