Už není návratu - Hlinka, Bedřich, 1951- (Československý spisovatel, 1981)
Dej románu mladého autora (nar. 1951) sa odvíja v južných Čechách a na Šumave, kde trávia prázdniny skudina mladíkov. Znepokojujúci obraz ich životného spôsobu je vykreslený na pozadí tragickej smrti mladého dievčaťa.