Vášeň v púšti : (La Comédie Humaine) - Balzac, Honoré de, 1799-1850 (Svetoví klasici, 1974)
Výber z prózy svetoznámeho francúzskeho spisovateľa - poviedky a novely z rôznymi témami. Novela Vyhnanci je evokácia stredovekého Paríža, úchvatný portrét staručkého Danteho. Psychologická próza Pani Firmianiová s hlbokým pochopením podáva samotu a tragický údel ušľachtilej ženy. Ďalej obsahuje diela: Vášeň v púšti, Verdugo, Uzmierený Melmoth, Červená krčma a mnohé ďalšie.....