Paní Jenny Treibelová : (Frau Jenny Treibel) - Fontane, Theodor, 1819-1898 (Máj, 1976)
Hlavnou postavou románu je pani Treibelová - stopercentná berlínska malomeštiačka, typická zbohatlíčka, ktorá sa bohatým vydajom dostáva z veľmi skromných pomerov medzi vyššie vrstvy a povýšene sa správa k menej majetným.