Bĺabot a bes. Svätyňa : (The sound and the fury a sanctuary) - Faulkner, William, 1897-1962 (Vavrín, 1978)
Bľabot a bes zobrazuje úpadok compsonovskej rodiny videný očami viacerých členov. Je to experimentálne a čitateľsky veľmi náročné dielo, kým Svätyňa, román priam škandalózny, je modernou krutou moralitou, kde každého stihne trest, i keď nie za zločin, ktorý spáchal...