Mytológia : (Mitológia) - Trencsényi-Waldapfel, Imre: 1908-1970; Waldapfel, Imre Trencsényi: 1908-1970, pozri Trencsényi (Obzor, 1976)
Významný maďarský historik zhromaždil súbor gréckych a rímskych mýtov a usporiadal ich podľa tématických okruhov. Navyše uviedol túto zbierku zasvätenou štúdiou o pôvode, vývoji a význame mýtov, paralelách medzi gréckou a rímskou mytológiou atď.