Dlhé sú tiene severu - Ruesch, Hans; Barániková, Šarlota, 1923-1996 (Bratislava Obzor, 1976)
Román je o čudesnom kraji Eskimákov. Eskimáci prekypujú šťastím a veselosťou. Občasné zrážky kresťanských misionárov s domorodým obyvateľstvom, ako aj predpoklad moderných vedcov, že na severnom póle pod vrstvou ľadu sú veľké ložiská uránovej rudy, nie sú len pohodlné výmysly, ktorým chce autor zvýšiť dramatičnosť príbehu...
Pre čitateľov od 14 rokov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; cestopisné romány; dobrodružné romány; próza; Eskimáci; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 14 rokov