Strýčkov sen: Z moldavských análov : (Polnoje sobranije sočinenij v tridcati tomach) - Dostojevskij, Fiodor Michajlovič, 1821-1881 (Kvety, 1981)
Adaptácia novely F. M. Dostojevského, ponúka príbeh zábavný i trochu trpký o chorobnej túžbe po majetku, spoločenskej prestíži a prospechu. Snaha dosiahnuť tento cieľ prostredníctvom neprimeraného sobáša sa stáva zdrojom mnohých komických situácií a nedorozumení.