Tak podobizeň vraciam vám... (Jev veradardznelov dzer dimankar - Chalafjan, Zorajr, 1933- (Štafeta, 1987)
Autor vytvoril v románe galériu najrozličnejších postáv, predstavujúcich v priereze autorovu generáciu, t.j. generáciu, ktorá vstupovala do života začiatkom päťdesiatych rokov. Chalaphjan sústredil svoju pozornosť predovšetkým na obraz života mladej inteligencie, ktorej najlepší predstavitelia neľahko zápasia o svoj názor a postoj, vytvorený na základe vlastného poznania a skúseností, hoci neraz pritom zakúsia horkosť omylu a kompromisu. Miesto, ktoré im v spoločnosti prináleží, nechápu ako raz a navždy danú a nedotknuteľnú výsadu, ale ako povinnosť vydať vždy zo seba maximum úsilia a práce.