Zaklínač hadov : (Zaklinateľ zmej) - Iľjasov, Javdat (Osudy slávnych, 1982)
Príbeh o ťažkom osude, úspechoch a neúspechoch samopašného šejka, básnika, učenca, výnimočného človeka Abu+l Fatha Omara Chajjáma Nišapurského. Príbeh o živote jedného ľudu, ťažko skúšanej spoločnosti, dosahu božstiev,...