Atlantik: Preteky a osudy osamelých jachtárov - Konkolski, Richard, 1943- (Šport, 1981)
Všetci osamelí moreplavci oživujú prastaré mnohotisícročné plavecké umenie a všetkých spája ľudská odvaha a vôľa dokázať a presvedčiť ostatných, že pre ľudskú vôľu nejestvuje nijaká prekážka. Stačí len chcieť a vytrvať.