Ľudovít Štúr: Stručná biografia - Juríček, Ján, 1922-1992; Bačík, Emil, 1929-1999; Kopecká, Miroslava (Bratislava Tatran, 1976)
Autor vie upútať a udržať záujem čitateľa od začiatku až do konca a domnievam sa, že táto práca zaujme najmä mládež. Napriek svojej čitateľnosti, publicistickému a popularizačnému charakteru, práca sa drží striktne historickej skutočnosti. Hlavným zámerom autora bolo +vcítením sa+ do súdobých dokumentov a správ súčasníkov podať pútavý životopis Ľudovíta Štúra.
Keywords: biografie; faktografické biografie; Juríček, Ján (slovenský historik literárnej vedy, biografista. Nar. 29.01.1922 Brezová pod Bradlom, Slovensko - 01.06.1992 Bratislava, Slovensko); Štúr, Ľudovít (najvýznamnejší predstaviteľ slovenského národného života v pol. 19. stor., poslanec uhorského snemu, autor súčasného slovenského spisovného jazyka, politik, jazykovedec, učiteľ, spisovateľ a novinár, 28.10.1815 Uhrovec - 12.01.1856 Modra); životopisy; osobnosti literárne; slovenčina; kodifikácia spisovnej slovenčiny; dejiny slovenské; Slovensko; Slovensko