Kniežatá púšte - Pauliny, Ján, 1939- (Klub mladých čitateľov, 1978)
Faktografická lietratúra známeho slovenského arabistu. Arabi vošli do dejín ako obyvatelia horúcich púští. Kdesi v jej vnútri za skalistými vrchmi bola Mekka, oáza a mesto, v ktorom sa narodil Mohamed. V tejto knihe prehovoria povesti, príbehy a legendy o vládcoch na púšti...