V ruce samopal: Kronika pohraničního útvaru SNB 1946-1949 - Janeček, Václav; Kalčík, Rudolf, 1923-1980 (Máj, 1975)
Spisovateľ predložil napínavý príbeh z ťažkej služby na hranici. Dej knihy sa začína krátko po vojne, keď z kurzu SNB vychádza partia absolventov, ktorí spoločne putujú k pohraničnému útvaru lesov...