V ruce samopal: Kronika pohraničního útvaru SNB 1946-1949 - Janeček, Václav; Kalčík, Rudolf, 1923-1980; Ziegler, Zdeněk, 1932-; Ungr, Rudolf; Jiráčková, Jaroslava (Praha Naše vojsko, 1975)
Spisovateľ predložil napínavý príbeh z ťažkej služby na hranici. Dej knihy sa začína krátko po vojne, keď z kurzu SNB vychádza partia absolventov, ktorí spoločne putujú k pohraničnému útvaru lesov...
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; povojnové príbehy; pohraničie; Kalčík, Rudolf (český prozaik, novinár, filmový scenárista. * 13.09.1923 Berehovo, Podkarpatská Rus, dnes Ukrajina - 15.02.1980 Praha, Česko); r. 1946-1949; skutočné príbehy; próza; česká literatúra - texty; Šumava - pohorie (Česko); Šumava - pohorie (Česko)