Ponurý most - Jašík, Rudolf, 1919-1960; Hruškovič, Ladislav, 1929-; Uváček, Félix, 1930- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1966)
Toto čitateľské vydanie Rudolfa Jašíka Ponurý most odhaľuje autorove neznáme a málo známe literárne práce, jeho zložitú tvorivú cestu i šírku a svojskosť umeleckých postupov a pomáha nám pochopiť, prečo jeho doteraz vydané diela tak silne zažiarili v kontexte slovenskej literárnej tvorby v druhej polovici päťdesiatych rokov. Ponurý most je dokladom Jašíkovho umeleckého vývinu a cesty od surrealistického zmocňovania sa skutočnosti k realizmu a od veršov k próze.
Edičné poznámky.
Keywords: básne autorské; romány autorské; ĺyrické básne; protivojnové romány; sociálne romány; poézia; výbery; próza; Jašík, Rudolf (slovenský prozaik, básnik a publicista. Nar. 02.12.1919 Turzovka - 30.07.1960 Bratislava); Uváček, Félix (slovenský prekladateľ z ruštiny a poľštiny, redaktor. * 1930 v Katloviciach, Slovensko -); slovenská literatúra - texty