Cesta životom: Spisy - Jégé, Ladislav Nádaši, 1866-1940 (Slovenská tvorba, 1980)
Vo štvrtom zväzku próz nám Jégé sprostredkúva poznávanie sveta inteligencie v slovenských mestečkách i na vidieku v románoch Cesta životom, S duchom času, aj v krátkych prózach. Osobitný význam má Nádašiho román Cesta životom, jedinečné dielo svojho druhu. Sila knihy nie je ani v umeleckom podaní, ani v neobyčajnej príťažlivosti dejov alebo vo význame románových dejateľov, ale v reálnom, z dlhoročných skúseností čerpanom zobrazení a písaní.