Rastliny známe neznáme : (Rostliny známe neznáme) - Jirásek, Václav, 1906-1991 (Atlásky, 1979)
Knižka vás oboznámi s niektorými, prevažne cudzími úžitkovými rastlinami. Z obrovského množstva autori vybrali vyše sto. Zoradili ich pre ľahšiu orientáciu v abecednom poradí názvov úžitkových surovín alebo ich materských rastlín. Kým sa dozviete, čo je to maté, kaki, agar alebo hašiš, prečítajte si úvodnú všeobecnú časť atláska. Oboznámite sa tak so základmi vývoja vzťahov medzi človekom a rastlinami a dozviete sa i to, ako človek už od najstarších čias vedel rastliny využívať vo svoj prospech.