Malebná cesta dolu Váhom : (Malerische Reise auf dem Waagflusse in Ungern) - Medňanský, Alojz, 1784-1844 (Tatran, 1971)
Kniha, v ktorej Fischerove trochu sentimentálne akvarely a Mednyanského svieže rozprávanie otvárajú pred nami plastický, farbistý obraz Považia a vlastne celého severozápadného i juhozápadného Slovenska začiatkom 19. storočia...