Jánošík - Hrušovský, Ján, 1892-1975 (Rozkvet, 1967)
Jánošík si získava už celé desaťročia sympatie mladých i starších čitateľov, ktorí v jeho nesmiernej sile, odvahe a nepodkupnosti nachádzajú splnenie vlastných predstáv o čestnom postoji človeka v životnom dianí, o jeho neohrozenom boji za spravodlivú vec...