Posledný súd 2 (Strašnyj sud) - Jugov, Alexej, 1902-; Kovačičová, Oľga, 1943-; Uváček, Félix, 1930-; Hübel, František, 1934-1978; Blažo, Pavol, 1943-; Hulmanová, Mária (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1977)
Ubohý Volodenka by pokladal za svätokrádež, keby sa po takom učiteľovi, ako bol Jiří, stal žiakom niekoho iného. Voloďa ešte vždy veril, že Jiří sa vráti z Juhozápadného frontu živý a zdravý...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; vojnové romány; Rusko; vojny občianske; próza; ruská literatúra - texty; Rusko; Uváček, Félix (slovenský prekladateľ z ruštiny a poľštiny, redaktor. * 1930 v Katloviciach, Slovensko -); Hübel, František (slovenský ilustrátor, maliar. Nar. 1934 v Krásne nad Kysucou - 28.09.1978 v Bratislave); Blažo, Pavol (slovenský typograf, grafik, fotograf a výtvarný redaktor. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. * 16.06.1943 Trnava, Slovensko -)