Záhada horiacich stôp: 13 zv., Podľa postáv Roberta Arthura - Carey, Mary Virginia, 1925-1994 (Traja pátrači, 1996)
Vitajte pri ďalšom nezvyčajnom príbehu Troch pátračov! Ak mladých detektívov už poznáte, preskočte úvod a pustite sa rovno do prvej kapitoly, ktorou sa zábava začína. Ak ste sa s Jupiterom Jonesom, Petrom Crenshawom a Bobom Andrewsom ešte nestretli, dovoľte, aby som vás s nimi stručne zoznámil. Jupiter Jones je vodcom Troch pátračov. Je to bystrý, zavalitý mládenec, ktorého priam priťahujú situácie zaváňajúce tajomnosťou. Jupiterovou pravou rukou je Peter Crenshaw, svalnatý chlapec, ktorý sa so zdravým rešpektom púšťa do nebezpečenstiev. Vždy dokáže prekonať nervozitu, ak sú jeho spoločníci v tvŕdzi. Tretím členom spolku je Bob Andrews, tichý, vedychtivý mladík, ktorého čiastočný úväzok v miestnej knižnici pomáha Trom pátračom pohotovo získať informácie o čomkoľvek.