Privykaj svetu : (Wonnen aan de wereld) - Jong-Keesing, Elisabeth de (Máj, 1976)
Kniha ponúka román šestnásťročného chlapca, ktorého ako stroskotanca nájdu po druhej svetovej vojne na juhomorskom ostrove, kde vyrástol v odlúčenosti od sveta. Chlapec sa dostane do Holandska a USA a na svoje okolie hľadí naivnými, neskúsenými očami, preto ešte vypuklejšie vidí pokryteckosť a prázdnotu západnej civilizácie...