Vzdialení príbuzní : (Una familia lejana) - Fuentes, Carlos, 1928- (Luk, 1987)
Starý francúzsky gróf v automobilovom klube rozpráva priateľovi o tajuplnom stretnutí s mexickým Herediom a jeho synom Viktorom. Je to krutý a tajomný príbeh. Po zmiznutí Viktora sa vydá Brandly do Mexica a tam mu archeológ Heredia povie celý príbeh.