Vzdialení príbuzní (Una familia lejana) - Fuentes, Carlos, 1928-; Ruppeldtová, Alexandra, 1954-; Imro, Igor, 1943-; Srnenská, Jarmila, 1928- (Bratislava Tatran, 1987)
Starý francúzsky gróf v automobilovom klube rozpráva priateľovi o tajuplnom stretnutí s mexickým Herediom a jeho synom Viktorom. Je to krutý a tajomný príbeh. Po zmiznutí Viktora sa vydá Brandly do Mexica a tam mu archeológ Heredia povie celý príbeh.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; kriminálne romány; próza; mexická literatúra - texty