Ročník 22: Alebo Nezvyčajné príhody zo života Frica Wachsmutha : (Jahrgang 22 oder die Merwürdigkeiten im Leben des Fritz Wachsmuth) - Kühn, August (Tvorba národov, 1985)
Alebo nezvyčajné príhody zo života Frica Wachsmutha. Autor cez túto postavu odzrkadľuje situáciu v nemeckej spoločnosti od 20-tych do 50-tych rokov nášho storočia. Nie je to dielo historické, skôr humoristicko-satirické zamyslenie.