Třetí království - Kušniewicz, Andrzej (Máj, 1987)
Spoločenský román poľského autora. Dej sa odohráva v Nemecku, v 60-tych rokoch - v období hippies a formovania teroristických organizácií. Rozprávačom je ľavicovo zmýšľajúci človek, bývalý koncentračný väzeň, revoltujúcu mládež predstavuje jeho syn Ernest a jeho priateľka...