Neobyčajný kapitán : (Znaczy kapitan) - Borchardt, Karol Olgierd (Pravda, 1980)
Kto v detstve netúžil stať sa smelým námorníkom a vydať sa na plavbu do vzdialených krajín? Kto neobdivoval dávnych moreplavcov-objaviteľov? Romantické predstavy o šírych oceánoch vzrušovali mnohých. Vyplnili sa však iba niekoľkým. Medzi nich patrí aj K.O. Borchardt...