Tomáš objavuje prírodu : (Petit Tom et les malices de la nature) - Grée, Alain (Mladé letá, 1984)
Otecko a mamička! Tomáš navrhuje: zahrajte sa s deťmi. Čítajte im text z knižky a nechajte deti, aby si pritom prezerali obrázky a aby sa vás niečo vypytovali. A keď už budú poznať písmená, samy si budú lúštiť strany, ktoré ich najväčšmi zaujali. Text je prispôsobený ich vyjadrovaniu a stupňu vedomostí.