Tomáš objavuje prírodu (Petit Tom et les malices de la nature) - Grée, Alain; Meluzinová, Danuša; Grée, Gérard; Števková, Mária, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1984)
Otecko a mamička! Tomáš navrhuje: zahrajte sa s deťmi. Čítajte im text z knižky a nechajte deti, aby si pritom prezerali obrázky a aby sa vás niečo vypytovali. A keď už budú poznať písmená, samy si budú lúštiť strany, ktoré ich najväčšmi zaujali. Text je prispôsobený ich vyjadrovaniu a stupňu vedomostí.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: príroda; ekológia; Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -); ochrana prírody; prírodné vedy; pre čitateľov od 6 rokov