Lexikon gréckej civilizácie - Devambez, Pierre: 1902-1980; Flaceliere, Robert; Schuhl, Pierre-Maxime; Martin, Roland; Beaujen, Jean; Boussel, Patrice; Galpérin, Marie-Claire; Hadot, Pierre; Piquemal, Jancques; Noel, Bernard; Trouillard, Jean; Vincent-Viguier, Marie-Antoinette (Tatran, 1977)
Autori sa pokúsili približne v štyristo heslách opísať grécku civilizáciu, ktorá sa vytvárala v priebehu dvoch tisícročí pred n.l. a bola ešte vždy živá aj v časoch, keď už triumfovalo kresťanstvo.