Vdovské domy - Lazarová, Katarína, 1914-1995 1914-1995 (Nová próza, 1977)
Dej sa odohráva na hornonitrianskej dedine na sklonku prvej svetovej vojny cez vianočné sviatky, ktoré doma slávili už iba ženy, starí ľudia, deti a mrzáci. Smutné Vianoce prežívala aj Babka, jedna z ústredných postáv románu, pretože jeden syn jej padol na bojisku, druhý bol v zajatí a tretí ležal ranený v lazarete. Babkiným potešením a oporou bola vnučka sirota, o ktorú sa starala a ktorú vychovávala.