Dějiny pravěku a starověku I/1: Hlava 1-9 - Pečírka, Jan: 1926-1993; Vlček, Emanuel; Vencl, Slavomír; Fridrich, Jan; Buchvaldek, Miroslav: 1930-2002 (Světové dějiny, 1979)
Všeobecné dějiny pravěku a dějiny Předního východu a egejské oblasti.