Dějiny pravěku a starověku I/1: Hlava 1-9 - Pečírka, Jan: 1926-1993; Vlček, Emanuel; Vencl, Slavomír; Fridrich, Jan; Buchvaldek, Miroslav: 1930-2002; Vanečková, Zuzana; Verner, Miroslav; Souček, Vladimír; Musílek, Jan; Pros, Ladislav; Krejsa, Jiří (Praha Státní pedagogické nakladatelství, 1979)
Všeobecné dějiny pravěku a dějiny Předního východu a egejské oblasti.
Keywords: dejiny svetové; pravek; starovek; Zem; príroda; človek; vznik; učebnice vysokoškolské; Pečírka, Jan (bol český historik a univerzitný pedagóg, zameriavajúci sa na dejiny antického Grécka. * 17.04.1926- Praha, Česko - 18.01.1993 Praha, Česko); Buchvaldek, Miroslav (bol český archeológ, profesor Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej. Zaoberá sa šnúrovou keramikou v Európe a edíciou archeologických atlasov. * 1930 Česko - 2002 Česko)