Zbohom, Charleston 2. diel (On Leaving Charleston) - Ripley, Alexandra, 1934-2004; Krčméry, Ivan, 1921-1997 (Bratislava Gemini, 1993)
Voľné pokračovanie románu Charleston nás opäť zavedie do atmosféry amerického Juhu, tentoraz na začiatok 20. storočia. Autorka rozohráva životné osudy dvoch hlavných protagonistiek - matky a dcéry. \ R \ nV prvom diele sledujeme, ako mladučká Margaret nenachádza uspokojenie v manželstve s prostopášným a ľahkomyseľným Stuartom Traddem. Po jeho smrti sa úplne venuje výchove svojej dcéry Garden, v ktorej vidí splnenie svojich prianí a túžob.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; romány o ženách; romány o láske; próza; americká literatúra - texty; Ripley, Alexandra, celým menom Alexandra Braid Ripley (americká spisovateľka romantických románov. * 08.01.1934 Charleston, USA - 10.01.2004 Richmond, USA); Krčméry, Ivan (slovenský publicista, prekladateľ. * 28.11.1921 Martin, Slovensko - 18.07.1997 Bratislava, Slovensko)